Social

#autobuz muntenegru #Gindrovel Dumitra #decese covid #doliu national #medic familie #avertisment #declaratii cutremuratoare

Doctorul Gindrovel Dumitra, declaratii cutremuratoare despre numarul deceselor Covid: “10 autobuze care se prabusesc intr-o prapastie in Muntenegru. Atunci am avut doliu national”

Medicul de familie Gindrovel Dumitra trage un semnal de alarma asupra numarului mare de decese din Romania. Acesta compara tragedia cu cea in care, in urma cu cativa ani, un autocar cu romani s-a prabusit intr-o prapastie in Muntenegru, doar ca acum tragedia se ridica la aproape de 10 ori mai multe victime.

 

„Numarul de decese pe care le avem astazi – sa ne moara peste 400, 500 de oameni inseamna zece autobuze. Sunt 10 autobuze care se prabusesc intr-o prapastie in Muntenegru, ce s-a intamplat acum cativa ani. Si pentru ca au murit atunci am avut doliu national cateva zile, acum trecem cu seninatate peste acest lucru. Am avut experienta si am rememorat victimele de la Colectiv. Acum avem aproape de 8-10 ori mai multe victime.

Este binecunoscut faptul ca excesul de mortalitate intr-o pandemie se datoreaza si inaccesibilitatii sistemului sanitar pentru celelalte afectiuni. Ne aflam intr-o asemenea situatie si cred ca Guvernul trebuie sa gaseasca toate mijloacele pentru a limita la maxim toate pierderile de vieti omenesti.”, a declarat Gindrovel Dumitra, pentru Observator.

La ultima raportare de ieri, 2 noiembrie, se inregistrau 591 de decese, cea mai mare cifra inregistrata in 24 de ore de la inceputul pandemiei.  Din totalul de 591 pacienti decedati, 541 erau nevaccinati si 50 vaccinati. Toti pacientii vaccinati, decedati, prezentau comorbiditati. Pacientii decedati vaccinati aveau varste cuprinse intre 40-49 si peste 80 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea