Social

#barack obama investire #ceremonie investire obama #investire presedinte sua

Cheltuieli - record pentru investirea lui Obama

Investirea presedintelui Barack Obama va costa mai mult decat recordul stabilit la preluarea celui de-al doilea mandat de catre presedintele George Bush , suma estimata fiind de 150 de milioane de dolari.

Bush nu era in 2005 atat de popular in randul americanilor precum este Barack Obama, insa majoritatea banilor cheltuiti fusesera stransi din donatii, comenteaza AFP Mai mult, daca lui Bush i s-a cerut la a doua investire sa fie cumpatat in cheltuieli, aceste limitari nu stau in picioare cand e vorba de Barck Obama. Astfel, Obama nu are nici pe departe un buget limitat pentru a organiza o preluare a mandatului care sa intre in istorie.

In plina criza economica, milioane de americani sunt gata sa-i ierte presedintelui orice risipa. Dovada este insusi faptul ca sunt dispusi sa-si goleasca portofelele si cardurile de credit pentru a se afla la Washington pe 20 ianuarie.

Patru milioane de oameni sunt asteptati in capitala SUA, toate camerele de hotel pe o raza de 80 km in jurul Washingtonului fiind deja rezervate. Cu toate acestea, doar 240.000 de persoane vor avea loc pe pajistea din fata Congresului, iar 30.000 vor avea locuri pe scaune, astfel incat sa-l poata vedea cu ochiul liber pe presedinte cum depune juramantul.

Investirea noului presedinte american va avea loc in data de 20 ianuarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea