Social

#traseuri tren # linii feroviare #trenuri intercity # intercity #cfr cluj sarbatoare

CFR Calatori reintroduce trenuri de viteza mare pe doua rute. Traseele pe care calatorii pot beneficia de serviciul InterCity

 

Dupa o pauza de 8 ani, CFR Calatori reintroduce Serviciul InterCity pe doua rute, pe care viteza si conditiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis acest lucru. 

Astfel, CFR a introdus doua noi trasee pentru InterCity, care vor circula astfel: Bucuresti Nord – Galati si retur si Bucuresti Nord – Bacau – Piatra Neamt si retur.

In 2023, 12 trenuri InterCity au fost puse in circulatie pe rutele: Bucuresti Nord – Cluj Napoca si retur; Bucuresti Nord – Constanta si retur; Brasov - Constanta si retur; Bucuresti Nord – Suceava si retur; Bucuresti Nord - Pascani – Iasi si retur; Bucuresti Nord – Teius – Arad si retur.

De asemenea, atunci cand conditiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite, CFR Calatori intentioneaza sa introduca acest serviciu si pe alte rute de circulatie, cum ar fi Bucuresti Nord – Craiova – Timisoara – Arad.

“Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea ferata unei categorii cat mai largi de calatori, oferta de transport feroviar de pasageri a CFR Calatori este adaptata cererii pietei, atat prin optimizarea tipului de serviciu oferit calatorilor, cat si a programului si a capacitatii de transport, in limita resurselor disponibile.

Dupa o pauza de 8 ani, in planul de mers de tren 2022/2023, a fost reintrodus serviciul Intercity pe rutele pe care viteza si conditiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis circulatia acestei categorii de tren.  Astfel au fost proiectate pentru circulatie in anul 2023 un numar de 12 trenuri pe rutele: Bucuresti Nord – Cluj Napoca si retur; Bucuresti Nord – Constanta si retur; Brasov  –  Constanta si retur; Bucuresti Nord – Suceava si retur; Bucuresti Nord – Pascani – Iasi si retur; Bucuresti Nord – Teius – Arad si retur.

In planul de mers de tren 2023/2024, pentru asigurarea si adaptarea traficului de calatori la cerintele publicului calator si acolo unde viteza si conditiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis serviciul Intercity, acesta a fost introdus pe alte doua noi relatii: Bucuresti Nord – Galati si retur si Bucuresti Nord – Bacau – Piatra Neamt si retur.

De asemenea, atunci cand conditiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite, CFR Calatori intentioneaza sa introduca acest serviciu si pe alte rute de circulatie, cum ar fi Bucuresti Nord – Craiova – Timisoara – Arad.

De la reintroducerea serviciului Intercity in luna decembrie 2022, numarul calatorilor transportati a crescut de la 1500 de calatori/zi la 2200 de calatori/zi in anul 2023, estimand ca in anul 2024, numarul calatorilor transportati va avea un trend crescator.

Compunerea trenurilor IC este asigurata cu un numar de peste 40 vagoane de calatori (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a si vagoane clasa a II-a cu spatiu destinat serviciului de alimentatie publica). Toate vagoanele sunt modernizate si au dotari la nivelul standardelor actuale, cu instalatie de climatizare, toalete ecologice, usi de acces si intermediare semiautomate, prize electrice pentru incarcare telefon mobil sau laptop, instalatie de sonorizare, afisaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase in fiecare capat al salonului. In aceste trenuri, calatorii beneficiaza de internet in regim wi-fi, vagoanele avand montat echipamentul adecvat si sunt apte pentru circulatie cu viteza maxima de 160 km/h si chiar 200 km/h unele dintre ele.”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de CFR calatori

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea