Social

# rugaciuni puternice #rugaciuni Buna Vestire #buna vestire

Cele mai puternice rugaciuni pe care sa le spui de Buna Vestire

Buna Vestire, sarbatorita pe 25 martie, este o zi cu o insemnatate deosebita pentru crestini. In aceasta zi, Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Credinciosii se roaga in aceasta zi pentru a primi binecuvantari, iertare si ajutor de la Dumnezeu si Maica Domnului. Exista o multime de rugaciuni puternice de Buna Vestire, dintre care am ales cateva:

Rugaciunea pentru intemeierea unei familii    

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adauga voua“, daruieste-mi toate cele de trebuinta pentru a merge pe calea mantuirii. In mainile Tale este viata mea si fara Tine nu pot cunoaste nici implinirea si nici bucuria cea adevarata. Stiind aceasta, avand dorinta de a purta crucea casatoriei, Te rog sa ma ajuti sa gasesc faptura potrivita alaturi de care sa infrunt marea vietii acesteia. 

Ajuta-ma, Doamne, ajuta-ma, cum numai Tu ma poti ajuta. De multe ori ispita singuratatii mi-a ranit inima, de multe ori diavolul deznadejdii a lovit in poarta sufletului meu. De atata durere inima mea s-a strans, si nu este nimeni care sa-mi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nadejdea mea, intarirea mea, lumina vietii mele. Ajuta-ma sa am o familie bineplacuta Tie, o familie peste care sa se reverse multimea binecuvantarilor Tale.

Fereste-ma, Doamne, de tot raul. Fereste-ma de o alegere gresita. Fereste-ma de minciuni, de rautate, de desfrau. Sa nu ma-nsele frumusetea cea degrab trecatoare, ci sa caut mai ales frumusetea sufleteasca. Sa nu ma orbeasca dragostea patimasa, nici sa nu ma biruie patimile si poftele. Tu stii, Doamne, nepriceperea si slabiciunea mintii mele. Izbaveste-ma prin harul Tau de neputintele care ma apasa.

Vino in ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Daruieste-mi intelepciune si rabdare. O, grea este crucea rabdarii, si greu imi este sa nu fiu covarsit de ea. Dar in Tine-mi pun nadejdea. Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant. Cinste Maicii Domnului si slava Sfintilor. Amin!"

Rugaciunea facatoare de minuni pe care sa o adresezi Maicii Domnului

"O, Preasfanta Nascatoare de Dum­ne­zeu, Fecioara stapana, tu esti mai inalta si mai presus decat ingerii si arhanghelii. Si esti mai cinstita decat toa­ta faptura. Esti mirarea cea mare a in­ge­ri­lor, propovaduirea prorocilor, po­doa­ba cea aleasa a arhanghelilor. Esti inta­rirea cea tare a mucenicilor, lauda cea preamarita a apostolilor, povatuitoa­rea cea tare a calugarilor.

Esti infranarea cea tare a postitorilor, curatia si slava fecioa­re­lor, veselia cea lina a mai­ci­lor. Esti in­te­lep­ciunea si invatatura prun­ci­lor, car­muitoarea saracilor si a vadu­velor. Esti imbracaminte celor goi, sana­tate celor bolnavi, izbavire celor ro­biti. Tu esti liniste celor de pe mare, liman bun celor inviforati, povatuitoare ne­os­te­nita ce­lor rataciti, mergere usoara celor cala­tori, odihna buna celor oste­niti, aco­pe­ramant si scapare celor asu­priti.

Tu esti nadejde celor fara de nadejde, ajuta­toare celor lipsiti. Celor saraci bo­gatie neimputinata, celor intristati de-a pururea mangaiere, celor pe care nu-i iubeste nimeni iubire cu smerenie. Le esti ce­lor pacatosi mantuire catre Dum­­ne­zeu, tuturor crestinilor ocrotire tare, a­ju­tatoare nebiruita si folo­sitoare. Prin tine, Cel nevazut S-a facut vazut. Aducem rugaciune tie noi, robii tai, Doamna noastra.

O, preamilostiva imparateasa a Luminii ce­lei intelega­toare si preamarita, tu ai nascut pe Imparatul nostru, Hristos Dumnezeu. Cel ce da viata tuturor. Esti slavita de cele ceresti, minte inge­reasca, stea cu totul luminoasa si mai sfanta decat toti sfintii. Esti imparateasa imparatilor, Stapana tu­turor fapturilor, Fecioara incuviintata de Dumnezeu, Mireasa nestricata, pa­lat al Preasfan­tului Duh, tron de foc al Imparatului celui nevazut, chivot ce­resc, purtator al Cuvantului lui Dumnezeu, caruta cea in chipul focului.

Tu esti odihna Dumne­zeului celui viu, zamislirea negraita a tru­pului lui Hristos, cuibul Vulturului ce­resc, turtureaua cea cu buna gla­suire, porumbita cea preabuna, lina si fara de rautate. Maica iubitoare de fii, adan­cul milelor, picatura care risipesti ma­nia lui Dumnezeu, adancimea cea ne­ma­surata, taina cea negraita, minu­nea cea nestiuta, minune nespusa. Bi­serica nefacuta de mana omeneasca a Insusi Imparatului tuturor veacuri­lor, esti tamaia cea cu bun miros, vesmant cinstit, porfira de Dumnezeu tesuta. Amin!".

Rugaciune pentru iertarea pacatelor

“Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru Numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau, vie Imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea