Social

#aterizare de urgenta #otopeni #fulger #tarom #avion

Avion lovit de fulger la decolare. A aterizat de urgenta pe Otopeni. Reactia TAROM dupa incident

 

Un avion al TAROM care a decolat de pe aeroportul “Henri Coanda” (Otopeni), a fost lovit,la scurt timp, de un fulger. Pilotii au revenit la sol, la scurt timp, printr-o aterizare de urgenta.

Aeronava care a decolat cu ruta Bucuresti – Chisinau a decolat duminica seara, la 22:10, urmand ca o ora mai tarziu sa aterizeze in Chisinau. Dupa ce a fost lovit de fulger, aparatul a revenit pe pista aeroportului Otopeni din cauza unor probleme tehnice.

Pilotii aeronavei de tip Boeing 737-800NG au anuntat turnul de control ca trebuie sa revine pe aeroport din cauza unor probleme tehnice, aeronava fiind lovita de fulger.  

La revenirea pe aeroport, pasagerii au fos debarcati si au fost apoi transportati la destinatie cu o alta aeronava Boeing.

Reactia TAROM, dupa ce avionul a fost lovit de fulge 

Compania aeriana TAROM a venit in aceasta dimineata cu precizari privind incidentul petrecut duminica seara. 

"Cursa ROT209 OTP2005 (Bucuresti/Otopeni- Chisinau) Boeing 737-800 a avut aseara 3 ore si 10min intarziere din motive tehnice.

La decolare, pe fondul conditiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. In aceste circumstante, odata cu informarea primita de la piloti, s-a renuntat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, in Bucuresti, si a fost trimis la inspectie tehnica.

O noua aeronava, Boeing 737, in care au fost imbarcati toti cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul International Otopeni iar cursa a fost efectuata.  

Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul initial este acum in proces de verificari tehnice.

In acest context mentionam faptul ca, in baza utilizarii lor esentiale, aeronavele sunt construite cu structura adecvata protectiei fata de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defectiuni majore care sa puna in pericol activitatea de zbor.", se arata intr-un comunicat de presa al companiei TAROM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea