Social

#temperaturi record ianuarie #cel mai calduros ianuarie #schimbari climatice

Cel mai calduros ianuarie din istorie! Schimbarile climatice, tot mai accentuate

Luna ianuarie, 2024, a fost cea mai calduroasa luna din istorie, la nivel mondial, de cand au inceput masuratorile climatice. Anuntul a fost facut de Serviciul Copernicus pentru Schimbari Climatice (C3S) al Uniunii Europene.

 

Astfel, potrivit masuratorilor, luna ianuarie 2024 a depasit cea mai calduroasa luna ianuarie, care a avut loc in 2020, potrivit registrelor C3S care dateaza din 1950.

Noul record de caldura, al lunii ianuarie, vine dupa ce anul 2023, a fost, oficial, clasat ca fiind cel mai calduros an al planetei, potrivit inregistrarilor globale care merg pana in 1850.

Cresterea temperaturilor a fost cauzata de om, dar si de fenomenul El Nino care incalzeste apele de la suprafata Oceanului Pacific, din zona de est, ducand la cresterea temperaturilor.

Inca din iunie 2023, fiecare luna a fost inregistrata ca fiind cea mai calda din istorie, comparativ cu masuratorile precedente, pentru lunile respective.

"Nu numai ca este cea mai calda luna ianuarie inregistrata vreodata, dar tocmai am experimentat o perioada de 12 luni cu peste 1,5 C peste perioada de referinta preindustriala. Reducerea rapida a emisiilor de gaze cu efect de sera este singura modalitate de a opri cresterea temperaturilor globale", a declarat directorul adjunct al C3S, Samantha Burgess, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea