Social

#cei mai tristi tineri #cei mai tristi romani #studiu tineri #constanta #tristete

Cei mai tristi tineri din Romania. In ce oras locuiesc

Un nou studiu efectuat cu ocazia Zilei Tineratului a afatat care este orasul in care tinerii sunt cei mai nefericiti. Potrivit studiului, cei mai nefericiti sunt constantenii.

 

Studiul "Tineri dupa pandemie: Orase Fericite", a fost realizat pe un esantion de 5.000 de tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 29, din Cluj-Napoca, Targu Jiu, Timisoara, Bacau, Constanta, Baia Mare si Iasi de ani din toate orasele tarii. La nivel national, media de fericire este de 6,69 din 10.  

Tinerii din Constanta sunt nemultumiti de viata tot mai scumpa si de starea in care se afla orasul in acest moment. La polul opus, se afla orasele Iasi si Cluj-Napoca, unde locuiesc cei mai fericiti romani.

Louitorii din Constanta sunt nemultumiti de parcurile si locurile de joaca neingrijite, de gropile din oras, dar si de traiul scump. Cu toate acestea, tinerii declara ca in ciudat acestor lucruri, gasesc motive sa zambeasca si sa se bucure de faptul ca traiesc la malul marii. 

De asemenea, 8,4% dintre tinerii romani, cu varste intre 15 si 29 ani, traiesc in gospodarii care utilizeaza mai mult de 40% din venit pentru cheltuielile cu locuinta, 64,7% locuiesc in gospodarii supraaglomerate (raportat la 27,5%, media UE), iar 21,9% sufera de lipsa sau precaritatea severa a locuintei (6,5% media UE).

Specialistii declara ca izolarea si petrecerea unui timp indelungat in fata unui ecran, poate duce la stari de tristete si depresie.

"Ei uita sa comunice, uita sa se relaxeze, uita sa se plimbe pe mare. Ei prefera sa-si petreaca timpul in fata unui ecran, fie devin dependenti, cauta euforia de moment in tot felul de adictii. Tinerii sau oamenii in general aleg starea de nefericire pentru ca sunt permanent nemultumiti. Nu mai pun accent pe valorile morale ci pe ceea ce se vede", a explicat psihologul Elena Stambuli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea