Social

#cea mai rece noapte #noapte geroasa #strat de zapada #toamna

Cea mai rece noapte din aceasta toamna. S-a asternut primul strat de zapada

A fost cea mai friguroasa noapte din aceasta toamna, protrivit datelor inregistrate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). In unele zone din estul Transilvaniei si din Moldova, temperaturile ajuns la minime sub zero grade.

Au fost -3 grade in Vaslui, iar in Bucuresti, mercurul din termometre a ajuns, in aceasta dimineata, la minime de doar doua grade la statia meteo din Baneasa.

“A fost cea mai rece noapte, mai ales in partea de est a Transilvaniei, dar si in Moldova, minus 3 grade Celsius la Vaslui, minus 1 in Moldova, au fost temperaturi mai coborate decat cele normale perioadei in toate zonele tarii, au fost doar 2 grade si la Bucuresti-Baneasa. La fel va fi si in noaptea urmatoare, deoarece o masa de aer cere trece pe deasupra tarii noastre. Pe de alta parte, sunt vesti bune pentru zilele viitoare, vremea intra intr-un proces de incalzire, iar la final de saptamana se va ajunge la 27-29 de grade, o crestere pronuntata si a temperaturilor nocturne, pentru ca de saptamana viitoare sa vina un nou un episod de racire. Putem vorbi tot mai frecvent de temperaturi scazute, chiar negative, pe timpul noptii," a declarat directorul ANM.

S-a depus primul strat de zapada din acest sezon

Frigul a venit si cu primii fulgi de nea. Iarna incepe sa-si intre in drepturi, cel putin in zonele inalte de munte. La altitudini de peste 2.500 de metri s-a depus primul strat de zapada.

”Eeeeee.... ce frig...ce vant... ce ninsoare... ce viscol!”, a scris, pe Facebook, Sergiu Olteanu, meteorolog la statia Vf. Omu. Acesta a postat si imagini cu patura de zapada asternuta in ultimele ore.

Foto: Facebook / Sergiu Olteanu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea