Social

#piste biciclete #sat batrana #comuna batrana #hunedoara

Cea mai mica localitate din Romania, va avea piste de biciclete. Are sub 90 de locuitori

Cea mai mica localitate din Romania, o comuna care se afla in varful muntilor si este locuita de mai putin de 90 de persoane, majoritatea batrani, va avea piste de biciclete.

Este vorba despre comuna Batrana din Hunedoara, unde un sfert dintre cei 88 de locuitori au peste 80 de ani. Satul Batrana, resedinta comunei cu acelasi nume, a fost infiintat pe o culme din Muntii Poiana Rusca.

Satul Batrana are curent electric, strazi asfaltate si retea de apa curenta. In urmatorii ani, aici vor fi amenajati si aproximativ doi kilometi de piste de biciclete din fonduri eruopene.  

Primarul comunei investeste in infrastructura cu speranta ca, in viitor, comuna se va repopula. In plus, acesta a declarat ca pista vine si in ajutorul localnicilor care folosesc biciclete ca mijloc de transport.

"Dorim sa mearga si mai ales sa vina turistii, cu biciclete. Sa le asiguram un drum verde. Intre cei pe care ii vom convinge sa vina si sa se stabileasca in satul nostru, sa fie si tineri care poata folosi bicicleta pe aceasta pista. Este foarte importanta si pentru localnici, ca ar trebui sa parcurga distante apreciabile, de zeci de kilometri, pe jos si, daca se asterne si un covor de asfalt, cum este prevazuta aceasta pista de biciclete, ar fi mai usor pentru circulatia tuturor.", spunea edilul, in noiembrie 2022, potrivit antena3.ro.

Pista ar urma sa lege satul Batrana de satul Poieni din judetul Timis. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea