Social

#creier #studiu #apa #simt tactil #senzatie #atomi

Ce mai fac cercetatorii britanici? Studiaza de ce apa este uda!

Cercetatorii britanici ne surprind cu noi studii inedite. De data aceasta, directorul relatiilor externe de la Science Museum Group, Roger Highfield, a facut un studiu pentru a afla de ce simtim ca apa este uda atunci cand o atingem.

Primul raspuns pe care l-a putut oferi Roger Highfield in acest sens a fost acela ca degetele noastre transmit creierului ca senzatia provocata de atingerea apei este aceea de ud.

Acesta a explicat ca impulsurile nervoase trimit mereu mesaje de la piele la creier prin care comunica informatii despre lucrurile din jurul nostru, fenomen numit simt tactil: daca sunt reci, tari, moi sau fierbinti.

Simtim ca apa este uda, deoarece creierul nostru o receptioneaza ca fiind un lichid. Totusi, apa este in stare lichida doar daca are o temperatura intre 0 si 100 de grade Celsius, la 0 grade sau mai putin ea se transforma in gheata sau in stare gazoasa la peste 100 de grade.

De asemenea, privita la un supermicroscop se poate observa ca apa este este alcatuita din molecule care, la randul lor, sunt alcatuite din particule foarte mici, numite atomi. Mai exact, fiecare contine doi atomi de hidrogen legati de unul de oxigen.

Sursa foto: medlive.hotnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea