Social

#obezitate #saracie #banca mondiala #cereale #alimente #fast-food #preturi

Saracia favorizeaza aparitia obezitatii

Desi preturile alimentelor au scazut fata de varful atins in vara, acestea s-au mentinut la un nivel destul de mare, ceea ce i-a facut pe saraci sa se orienteze spre mancarea de tip fast-food, care a avut ca efect obezitatea, arata un raport publicat astazi de Banca Mondiala.

"Persistenta preturilor alimentare volatile si ridicate nu are numai consecinte asupra foametei si subnutritiei, dar si asupra obezitatii ce ar putea creste intr-un context de preturi ridicate in care populatiile aleg alimente mai putin scumpe si mai calorice", potrivit raportului Bancii Mondiale.

De asemenea, in acelasi raport, Banca Mondiala se arata ingrijorata si de faptul ca productia de cereale a scazut cu 3% in 2012, ceea ce ar putea afecta milioane de persoane si favoriza o "alimentatie nepotrivita".

"Conditiile climatice inca foarte uscate in Argentina, Africa de Sud si Australia au facut sa planeze o urma de indoiala asupra productiei din urmatoarele luni. In acest context, milioane de persoane vor continua sa sufere de pe urma unei "alimentatii nepotrivite", ce ar putea duce la tot mai multe cazuri de decese premature", avertizeaza Banca Mondiala.

Sursa foto: www.cbsnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea