Social

#raed arafat #sfaturi #furtuna

Ce este interzis sa faci in timpul unei furtuni. Raed Arafat, avertisment pentru romani

In ultima perioada, Romania a fost asaltata de furtuni puternice. Tornadele au devenit si ele un fenomen tot mai des in tara noastra, iar acum autoritatile trag un semnal de alarma. Chiar Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a explicat ce nu trebuie sa facem sub nicio forma in timpul unei furtuni, chiar si dupa ce a trecut.

 

„In timpul unei furtuni, rugamintea noastra catre populatie este sa se adaposteasca, sa ramana in casa. Daca sunt pe strada sa intre in casa, sa fie atenti la obiectele care pot sa cada din cauza vantului, si cand ies dupa o frutuna sa fie atenti mai ales la firele de curent care pot sa cada si sa electrocuteze pe cineva.”, a tarnsmis seful DSU, la Antena 3.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a transmis, la randul sau, mai multe indicatii privind masurile de protectie pe timp de furtuna.

„Evitati: obiectele inalte, precum un copac inalt izolat in spatiu deschis, campurile, plajele sau ambarcatiunile pe apa, obiectele metalice (utilaje agricole, stalpi, echipamente de ferma, motociclete, biciclete, etc.).

Daca nu ati reusit sa va adapostiti si simtiti ca parul vi s-a electrizat, este un indiciu ca exista pericolul unui trasnet. Asezati-va ghemuit, puneti-va mainile pe urechi si cap, lipiti calcaiele.

Aveti grija la firele de curent electric cazute (mai ales in apa), la podurile avariate partial sau total, la arbori sau cladiri afectate de furtuna.

Daca ati identificat persoane inconstiente, lovite de trasnet, solicitati imediat ajutor medical la numarul de urgenta 112!”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea