Social

#cadouri craciun #romani #buget #studiu

Ce buget aloca romanii pentru cadourile de Craciun

Potrivit unui sondaj, 55% dintre romani au declarat ca anul acesta vor cheltui intre 50 si 200 de euro pe cadourile de Craciun.

Revolut, alaturi de Dynata, a realizat un studiu pe un esantion de peste 14.000 de respondenti din 14 tari, printre care si 1000 de romani. Studiul a avut ca scop sa arate disponibilitatile financiare pentru cadourile de Craciun, in 2023.

Potrivit studiului, cei mai multi romani vor cheltui intre 50 si 200 de euro pe cadourile de Craciun. 28% au declarat ca vor aloca un buget cuprins intre 100-200 de euro. Alti 27 de romani au un buget mai mic, de 50-100 de euro alocat pentru cadouri. Practic, mai bine de jumatate dintre romani (55%) vor aloca pentru cadourile de Craciun intre 50-200 de euro.

8% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui macar 50 de euro pentru cadourile de Craciun, iar alti 2% au declarat ca nu vor cheltui bani pe cadourile de Craciun.

Doar unul din cinci romani a declarat ca are pregatit un buget de 200-500 de lei pentru cadouri.

Cati bani aloca alte popoare pentru cadourile de Craciun

Daca aruncam o privire peste granitele tarii, lucrurile stau altfel. 35% dintre locitorii din Franta aloca un buget cuprins intre 200 si 500 de euro, in timp ce 29% dintre locuitorii din Italia si Spania au declarat ca aloca aceasta suma pentru cadouri.

Procentul celor care au un buget cuprins intre 200 si 500 de euro pentru cadourile de Craciun, scade pe parcurs de ce ne apropiem de Estul Europei: Letonia (13%), Ungaria (14%), Polonia si Lituania (18%).

Ce se intampla cu cadourile care nu sunt pe placul destinatarului

Cea mai mare problema apare in momentul in care cadoul primit nu este pe placul destinatarului. Potrivit sondajului, doar 5% dintre romani au declarat ca returneaza darurile care sunt nepotrivite sau nu sunt pe placul lor. Pe de alta parte, 41% resecta vorba “calul de dar nu se cauta la dinti”, alti 29% nu le returneaza pentru ca se bucura de orice cadou, iar 20% nu au astfel de probleme deoarece cei dragi le cunosc preferintele si aleg bine cadourile.

Pe de alta parte, 8% din locuitorii din Singapore au declarat ca returneaza cadourile. Acelasi raspuns l-au dat 6% dintre locuitorii din Spania si 5% dintre cei din Australia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea