Social

# permis auto bucuresti # efectuare analize #analize #permis auto

Ce analize trebuie sa efectuezi pentru a obtine fisa medicala permis auto in Bucuresti?

Pentru a obtine o fisa de medicala permis auto in Bucuresti, trebuie sa efectuezi mai multe analize medicale, menite sa arate daca esti apt sa conduci un autovehicul in conditii de siguranta. Iata care sunt cele mai importante consultatii si ce anume presupun!

 

Analizele oftalmologice

Toate persoanele care doresc sa obtina o fisa medicala permis auto in Bucuresti trebuie sa se supuna consultatiei efectuate de un specialist in oftalmologie, care va verifica daca detin acuitatea vizuala necesara pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice.

Legea prevede faptul ca se acorda o atentie deosebita in special urmatoarelor criterii: acuitatea vizuala, campul vizual, capacitatea vizuala in conditii de luminozitate redusa, sensibilitatea la lumina puternica si contraste, diplopia, precum si posibilei depistari a altor afectiuni oculare care pericliteaza conducerea in conditii de siguranta.

De exemplu, campul vizual trebuie sa aiba cel putin 120 de grade, iar extensiile minime sa fie de cel putin 50 de grade la dreapta si la stanga, respectiv 20 de grade in plan ascendent si descendent. De asemenea, nu trebuie sa existe deficiente mari fata de axul central.

Doar un sofer care indeplineste aceste conditii este capabil sa observe din timp ceilalti participanti la trafic si intentiile pe care le semnalizeaza acestia, indicatoarele rutiere sau eventualele obstacole existente.

Purtatorii de ochelari de vedere trebuie sa se prezinte la consultatie cu acestia asupra lor, astfel incat specialistul sa testeze exact conditiile in care urmeaza sa conduca masina. In functie de concluzii, le va elibera sau nu fisa medicala permis auto Bucuresti.

Testul de auz

Auzul bun ii este de asemenea necesar unui sofer, deoarece ii permite sa detecteze din timp mai multe tipuri de sunete, in functie de care va adopta comportamentul potrivit in trafic. Este vorba despre semnale sonore precum claxonul altor vehicule, despre semnale de avertizare precum sirenele ambulantelor si ale masinilor de politie, despre sunetul unei frane puse brusc de o alta masina sau despre eventuale zgomote neobisnuite aparute la propriul vehicul, la motor sau la sistemul de franare.

Din acest punct de vedere, sunt mai stricte cerintele valabile pentru soferii profesionisti. Legea prevede ca media pragurilor auditive pe audiograma tonala in camp liber pentru 500, 1.000, 2.000 si 4.000 Hz trebuie sa fie mai mica de 40 de decibeli pentru fiecare ureche in parte si pentru fiecare ureche hipoacuzica cu corectie protetica adecvata. In situatia in care exista limite medicale pentru reabilitarea hipoacuziei pentru una dintre urechi, conditia minima este sa se respecte pragul maxim de 30 de decibeli in camp liber, pentru urechea mai buna, cu corectie protetica adecvata.

Alte teste efectuate

Pe langa specialistii in Oftalmologie si ORL, persoanele care doresc sa obtina fisa medicala permis auto in Bucuresti trebuie sa se supuna si examinarilor efectuate de medici apartinand urmatoarelor specializari: Medicina interna, Ortopedie/Chirurgie, Neurologie si Psihiatrie.

De exemplu, textul legislativ prevede foarte clar faptul ca „permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite pentru candidatii ori conducatorii auto care prezinta afectiuni sau anormalitati ale aparatului locomotor care fac periculoasa conducerea unui autovehicul“.

La o clinica autorizata, medicii de diferite specializari sunt prezenti in acelasi timp, astfel incat fisa medicala pentru permisul auto in Bucuresti este eliberata in numai cateva ore, fiind suficienta o singura deplasare a pacientului. Odata ce ai obtinut acest document esential, vei putea sa devii sofer cu acte in regula!

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea