Social

#cazuri cancer bebelusi #cancer bebelusi #cancer

Cazurile de cancer la nou-nascuti, tot mai frecvente. Care sunt cauzele

 

Medicii atrag atentia ca s-au inmultit drastic cazurile de cancer la nou-nascuti, in ultimii ani. Medicul Catalin Carstoveanul, de la Spitalul Copii Marie Curie din Bucuresti, atrage atentia ca daca in urma cu ceva timp aparea un caz o data la cinci ani, acum sunt intregistrate mai multe cazuri anual.

Medicul a mai precizat, ca jumatate dintre copiii internati la Marie Curie, au malfomatii cardiace, o alta afectiune tot mai frecventa.

”Jumatate dintre copiii nostri sunt cu malformatii cardiace. Pe unii putem sa ii rezolvam acasa, pe unii, foarte complicati, ii rezolvam acasa cand avem ajutorul profesorului Yousef, care vine aici. Cand nu mai putem rezolva acasa si nici in tara, incepem sa ne rugam de colegii din strainatate. In rest avem probleme grave, insuficiente renale, insuficiente cardiace severe, insuficiente respiratorii severe, prematuri cu probleme chirurgicale, nou-nascuti cu probleme chirurgicale complexe, tumori, cancere la nou-nascuti”, a declarat Catalin Carstoveanu pentru Medika TV.

Medicul a fost intrebat faca incidenta cancerelor a crescut in ultima perioada, la nou-nascuti. Acesta a declarat ca o crestere este evidenta, explicand si care sunt unele dintre cauzele care duc la aparitia acestuia.

“E evident lucrul asta. Inainte aveam un cancer la un nou-nascut o data la 5 ani. Ne uitam, ne minunam, dar acum avem mai multe cazuri anuale, e evident ca a crescut incidenta cancerului la nou-nascut. Printre cauze sunt malformatiile cardiace. Hiperglicemia in sarcina este una din cauze. Este vorba de modul de viata, ce mancam, cat mancam, cat dormi, cat stam la soare, cat facem sport de placere”, a mai precizat Catalin Carstoveanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea