Social

#bebelus cu doua capete #bebelus doua capete #republica moldova #nastere

Caz socant! Bebelus cu doua capete, nascut in Republica Moldova

Un bebelus cu doua capete s-a nascut intr-un spital din Edinet, Republica Moldova. Mama bebelusului provine dintr-o familie cu o situatie financiara precara, iar medicii au crezut, initial, ca este vorba despre gemeni.

Medicul de familie, care s-a ocupat de nastere, a declarat ca mama, in varsta de 36 de ani, a efectuat o singura ecografie pe timpul celor noua luni de sarcina. Cu toate acestea, medicii care au consultat-o pe femeie nu si-au dat seama ca ceva este in neregula si i-au spus ca va avea gemeni.

Medicul de familie care a monitorizat-o pe femeie a declarat ca pe durata sarcinii aceasta a refuzat controalele medicale de specialitate, probabil din cauza situatiei financiare precare. Femeia a fost, de asemenea, convinsa cu greu sa mearga la spital pentru a naste.

„Cu doua zile inainte ca sa nasca, cu mare greu am adus-o la spital si i-am dat cartelele”, a mai spus Valentina Creanga, de la Centrului Medicilor de Familie din Ocnita, citata de Publika.Press.

Bebelusul cu doua capete a murit la scurt timp de la nastere

Copilul care s-a nascut cu doua capete, nu a supravietuit, in ciuda eforturilor facute de echipa medicala de la spitalul din Edinet. Femeia mai are acasa trei copii.

Anchete in desfasurare, in cazul bebelusului cu doua capete, care a murit la nastere

Ministerul Sanatatii din Republica Moldova a deschis o ancheta in cazul bebelusului cu doua capete, nascut in Edinet. O echipa de 11 profesori din domeniul medicinei investigheaza cazul copilului nascut cu doua capete, le Edinet. Medicii urmeaza sa cerceteze daca au fost efectuate toate procedurile si analizele necesare.

„Va fi demarata o expertiza clinica a acestui caz. Este o anomalie absolut incompatibila cu viata. Ulterior, cand vom avea concluzia comisiei, vom putea veni cu unele informatii care pot fi oferite”, a anuntat ministrul Ala Nemerenco, potrivit evz.ro.

In paralel, se va desfasura o ancheta privind scurferea de informatii si date cu caracter personal, dupa ce fotografiile cu bebelusul au fost facute publice de catre personalul medical. 

„Am rugat directorul spitalului, este de competenta lor, pentru ca nu este normal. Daca ati observat, ieri, cand am raspuns presei, am rugat sa nu mediatizam cazul intr-o masura care ar putea afecta starea psihologica a parintilor. Va dati seama ca nu este usor pentru ei. Asta nu este normal, nu pot fi asa scurgeri, este vorba despre protectia datelor cu caracter personal si medicul intra in conflict cu legea”, a mentionat ministrul Sanatatii, Ala Nemerenco.

FOTO: copilul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea