Social

#crestere salarii preoti # castiguri preoti #salarii preoti #crestere salarii profesori #preoti

Cat castiga preotii. Salariul unui arhiepiscop este urias. Sumele castigate cresc odata cu salariile profesorilor

Marirea salariilor profesorilor duce, automat, si la cresterea salariilor primite de preoti. Dupa greva profesorilor, crelicii sunt beneficiari indirecti ai acestor cresteri salariale. 

Acest lucru este posibil deoarece, potrivit legii, salariile preotilor sunt calculate pe baza salariilor profesorilor. Prin urmare, cresterea salariilor profesorilor duce la cresterea salariilor preotilor.  

Cat castiga preotii

Legea salarizarii personalului clerical prevede ca salariile preotilor reprezinta 65% din salariile de baza stabillite pentru cadrele didactice. In momentul de fata, salariile preotilor pornesc de la putin peste 1.100 de lei si ajung la peste 3.000 de lei, in functie de pregatirea si vechimea preotilor. 

Salariile arhiepiscopilor, similare cu cele ale presedintelui senatului

In timp ce preotii primesc salarii modeste, nu acelasi lucru se poate spune despre arhiepiscopi. Acestia au salarii similare cu cele ale ministrolor, respectiv 22.000 de lei, in timp ce patriarhul BOR, castiga cat presedintele camerei deputatilor sau cat presedintele senatului, adica peste 23.000 de lei brut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea