Social

#canicula romania #cod portocaliu canicula #vijelii #canicula

Canicula si vijelii in Romania! Peste 39 de grade in sudul tarii

Canicula continua in Romania! Sunt asteptate temperaturi de 39 de grade la umbra, si chiar peste, in sudul tarii. Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis si o atentionare de vijelii si ploi pentru 9 judete din estul tarii.

COD GALBEN de canicula

In intervalul 18 iulie-19 iulie numeroase judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula si  disconfort termic ridicat.

„Marti si miercuri, valul de caldura se va mentine in sudul, sud-estul, vestul si local in centrul teritoriului. Va fi canicula, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 23 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Sudul tarii este sub alerta de tip cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat pe 18 iulie.

„Marti, in Oltenia si in cea mai mare parte a Munteniei valul de caldura va persista si va fi canicula. Se vor inregistra temperaturi maxime in general de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa in general peste 20...22 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vijelii si ploi

In intervalul 18 iulie, ora 12:00 – 18 iulie, ora 22:00, vestul tarii se afla sub alerta de tip cod galben de  instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, local in Moldova, Dobrogea, precum si in jumatatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului (rafale in general de 55...70 km/h), vijelii, averse ce vor avea si caracter torential (in intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30 l/mp) si grindina.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Capitala nu scapa de canicula. Astazi este avertizare de tip cod portocaliu, insa valul de caldura se mentine in intervalul 18 iulie, ora 10:00 -20 iulie, ora 10:00. Valul de caldura se va mentine. Va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima va fi de 38...39 de grade marti si de 36...37 de grade miercuri. Minimele termice vor fi in general de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare in noaptea de miercuri spre joi vor fi perioade cu innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea