Social

# avertizaree instabilitate atmosferica #avertizare canicula # avertizari meteo #vremea #canicula # ploi torentiale

Canicula si instabilitate atmosferica in toata tara! Temperaturi irespirabile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea. Este cod galben si portocaliu de canicula in aproape toata tara. De asemene, este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vijelii si ploi torentiale pentru mai multe regiuni din tara. 

 

COD GALBEN de canicula

In zilele de 4 si 5 iulie, o mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula si disconfort termic ridicat.

„In intervalul mentionat valul de caldura se va mentine in toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar cele minime intre 17 si 20 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

In zilele de 4 si 5 iulie, mai multe judete din zona de vest a tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat.

“In zilele de luni (4 iulie) si marti (05 iulie), in zonele joase din vestul si nord-vestul tarii valul de caldura se va intensifica, iar temperaturile (diurne si nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. Dupa-amiaza se vor inregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor cobori in general sub 18...22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata

In intervalul 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 21:00, o mare regiune a tarii se afla sunt avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata local in zonele de munte, in vestul si nordul Munteniei, in Transilvania si sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25...35 l/mp.

Fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala izolat si in restul tarii.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU instabilitate atmosferica temporar accentuata

 In intervalul 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 21:00, este cod portocaliu de instabilitate atmosferica ce va afecta mai multe judete din sudul tarii.

“In Oltenia, nord-vestul Munteniei si local in Carpatii Meridionali vor fi averse torentiale si pe arii restranse vijelii (rafale de peste 65...75 km/h). In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi local 35...40 si izolat 50...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea