Social

Candidatii la alegerile locale se folosesc de imaginea copiilor

Copiii au ajuns si ei arma in campania electorala. In ideea ca astfel isi sensibilieaza posibilii alegatori , multi politicieni nu ezita sa apara in clipuri electorale sau afise, alaturi de copii. Cateva cazuri au ajuns si in atentia directiilor pentru protectia copilului, mai ales ca partidele au fost atentionate sa nu foloseasca minori in campanie.

Candidatul PD-L la primaria Zalau , Dorel Labo, are un afis electoral in care nu apare decat chipul copilului sau, elev in clasele primare. El ii indeamna pe alegatori sa-i voteze tatal.

Si Cozmin Gusa, candidatul PIN la Primaria Capitalei isi foloseste copiii in campania electorala. Intr-unul din afisele imense postate pe strazile Bucurestiului, el apare alaturi de cei doi copii ai sai.

Si daca unii candidati isi fac campanie cu proprii copii, altii imprumuta de la colegii de partid. Este cazul candidatului PD-L la Primaria Baia-Mare, Corin Chereches, care apare intr-un clip electoral in care copiii rup afisele unui contracandidat si le calca in picioare, ceea ce contravine legii privind alegerile.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copiluluia face deja o ancheta in cazul Chereches. Legea privind protectia copilului spune ca minorii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti sau de alte persoane in scopul de a obtine avantaje personale. In aceste conditii, politicienii care si-au folosit copii in campanie risca sa fie amendati.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea