Social

Cod galben in 31 de judete, inundatiile au inceput deja

Ploi si vijelii in mai multe zone din tara. Asta anunta meteorologii si hidrologii pentru urmatoarele zile, 31 de prefecturi din tara primind avertizari cu privire la inundatiile ce s-ar putea produce.

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis o avertizare cod galben de ploi si vijelii catre toate prefecturile din tara, pentru perioada cuprinsa intre miercuri seara si vineri seara. Pentru aceasta perioada prognozele spun ca ar urma sa cada ploi insemnate cantitativ, cu fulgere si vant puternic , uneori chiar fiind asteptate vijelii si grindina. Cantitatile maxime de precipitatii prognozate de meteorologi pot ajunge pana la 60 de litri pe metrul patrat in 24 de ore, in anumite zone.

Datorita acestor prognoze Ministerul Mediului a trimis aseara o avertizare hidrologica cod galben catre 31 de prefecturi din tara, valabila in intervalul 21 mai, ora 18.00 – 24 mai, ora 18.00.

Conform acesteia exista posibilitatea de a se produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Jijia, bazinele superioare si mijlocii ale raurilor Somes, Mures, Bega, Timis, Jiu, Ialomita, Trotus, Bistrita, Barlad, Siret si bazinele superioare ale raurilor Crisul Repede, Crisul Alb, Olt, Oltet, Arges, Buzau si Prut.

Nici nu au apucat bine sa fie date avertizarile, ca ploile si inudatiile au si inceput sa-si faca simtita prezenta. Astfel, in Maramures, Cluj si Zalau mai multe localitati au fost afectate de ploi torentiale si inundatii. Sute de oameni au ramas fara casele care au fost devastate de apele care in anumite case ajunsesera la un metru inaltime, o parte dintre acestea fiind la un pas de prabusire.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea