Social

#visare ursit #busuioc sub perna #busuioc

Cand se pune busuioc sub perna, de Boboteaza, pentru a-ti visa ursitul

Boboteaza, sau Botezul Domnului, este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Ea comemoreaza botezul lui Iisus Hristos in raul Iordan. In traditia romaneasca, Boboteaza este asociata cu multe obiceiuri si superstitii, printre care si cel al punerii busuiocului sub perna pentru a-ti visa ursitul.

 

Se spune ca, in noaptea de Boboteaza, fetele nemaritate care pun busuioc sub perna isi vor vedea ursitul in vis. Busuiocul este o planta cu semnificatie speciala in traditia romaneasca. El este considerat a fi o planta a iubirii si a fertilitatii. Se crede ca, prin punerea busuiocului sub perna, fetele isi atrag ursitul si se asigura ca vor avea o casatorie fericita.

Cand se pune busuioc sub perna, de Boboteaza

Busuiocul se poate pune sub perna in noaptea de Boboteaza, in ziua de Boboteaza sau chiar in ajunul Bobotezei. Cu toate acestea, se spune ca cea mai mare sansa de a-ti visa ursitul este daca pui busuioc sub perna in noaptea de Boboteaza.

Cum se pune busuioc sub perna, de Boboteaza

Pentru a pune busuioc sub perna, ai nevoie de o ramurica de busuioc proaspat si parfumat. Ramurica de busuioc poate fi furata din manunchiul de busuioc cu care preotul stropeste casele in ziua de Boboteaza.

Inainte de a pune busuiocul sub perna, spala-te pe fata si pe maini cu apa curata. Apoi, pune busuiocul sub perna si spune urmatoarele cuvinte:

"Busuioc, busuioc, Arata-mi ursitul, Sa-l vad, sa-l cunosc, Sa ma marit cu el."

Ce se intampla daca nu-ti visezi ursitul

Daca nu-ti visezi ursitul in noaptea de Boboteaza, nu te descuraja. Poti incerca din nou anul viitor. De asemenea, poti incerca sa pui busuioc sub perna si in alte nopti speciale din an, cum ar fi noaptea de Sfantul Andrei.

Sfaturi pentru a-ti creste sansele de a-ti visa ursitul

Iata cateva sfaturi pentru a-ti creste sansele de a-ti visa ursitul in noaptea de Boboteaza:

  • Alege un busuioc proaspat si parfumat.
  • Pune busuiocul sub perna inainte de culcare, cu gandul ca iti doresti sa-ti vezi ursitul.
  • Nu spune nimanui ce faci, pentru a nu-ti pierde sansa.

Cu putina credinta si noroc, poate ca vei avea norocul sa-ti vezi ursitul in vis!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea