Social

#calatorii stb #STB #plata card #autobuz

Calatoriile STB, platite direct cu cardul in autobuz. De cand se va intampla asta

Bucurestenii vor putea plati calatoriile, direct cu cardul, dupa urcarea in autobuz. 

Societatea de Transport Bucuresti (STB) a anuntat ca a inceput deja procedura de achizitie publica pentru serviciul de plata cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele ce se vor instala pe circa 1000 de mijloace de transport, scrie antena3.ro.

Plata cu cardul se va putea face doar daca acesta este contactless, iar pasagerii nu trebuie sa detina un card de calatorii.  De asemenea, plata se poate face si direct cu telefonul mobil sau cu ceasul de tip smartwatch, atata timp cat acesta are atasat un card bancar.

"STB SA continua procesul de digitalizare a serviciilor oferite calatorilor din zona metropolitana si implementeaza sistemul de plata a calatoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale, asigurand astfel mai multa flexibilitate calatorilor in deplasarile lor zilnice. 

Totodata, aceasta modalitate de plata va reduce costurile societatii printr-o gestionare eficienta a centrelor de vanzare din reteaua STB SA", a declarat Adrian Crit, directorul general al STB SA, potrivit antena3.ro.

Plata cu cardul, deja valabila pe anumite autobuze

Plata cu cardul este deja implementata pe autobuzele STB Mercedes Hibrid si Otokar, primind un feed-back pozitiv din partea calatorilor.

"Comparand luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB SA a inregistrat o crestere a valorii tranzactionate de circa sase ori mai mare", au mai anuntat reprezenantii STB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea