Social

#bucuresti #sterilizare #caine

Cainii cu si fara stapan din Capitala, sterilizati

Municipalitatea vrea sa sterilizeze 30.000 de caini maidanezi dar si cu stapan din Bucuresti. Costul sterilizarii unei femele este de 100 de lei, in timp ce pentru un mascul, medicii veterinari vor primi 80 de lei.

Cabinetele veterinare vor incepe sterilizarea cainilor pe cheltuiala primariei. Obiectivul municipalitatii este "sterilizarea gratuita a cainilor de rasa comuna in varsta de peste 6 luni aflati in proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept public , neinregistrati in cadrul Asociatiei Chinologice, si a cainilor fara stapan de pe teritoriul Municipiului Bucuresti".

Cainii de pe strazi urmeaza sa fie si deparazitati, vaccinati, identificati prin aplicarea unei crotalii de culoare verde si li se vor implanta microcipuri.

Patrupedele de rasa comuna, neinscrisi la Asociatia Chinologica, vor putea fi sterilizati pe banii municipalitatii la cererea stapanilor.

"Dupa estimarile mele, ar fi vorba de 30.000 de caini cu si fara stapan. Deocamdata nu avem un buget alocat pentru sterilizarea cainilor. Speram ca banii sa ne fie dati odata cu votarea proiectului de catre consilierii municipali. Cainii cu stapan care nu sunt inscrisi la Asociatia Chinologica nu sunt cei de rasa, ci metisii sau, cum li se mai spune, corciturile. Acestia vor fi sterilizati gratuit doar la solicitarea proprietarilor", a explicat pentru Gandul Simona Panaitescu, directorul Asociatiei pentru Supravegherea Animalelor.

100 de bucuresteni ajung zilnic la medic cu muscaturi de caini. Statisticile primariei arata ca aproximativ 40.000 de caini fara stapan locuiesc pe strazile capitalei.

 

Citeste si

Peste 9.100 de bucuresteni, muscati de maidanezi in 2009

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea