Social

#guvern #incalzire #ajutor #venit #familie

Guvernul nu mai da ajutoare de incalzire decat familiilor cu venituri foarte mici

Familiile < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/cu" title="cu">cu venitul mai mare de 425 de lei nu vor mai beneficia de ajutorul de incalzire primit din partea Guvernului. Astfel, zeci de mii de familii Au ">au ramas fara banii care ii ajutau sa suporte mai usor iarna au ramas fara compensarea sociala. In plus, pana la primavara nu se mai face nici o debransare .

Executivul a anuntat ca singurele ajutoare acordate pentru incalzirea locuintelor vor fo " title="fo">fo acordate familiilor care inregistreaza un venit mediu net pe membru de familie mai mic de 425 lei. Prin aprobarea Ordonantei de Urgenta nr.106/2009, din grila de acordare a compensatiilor la plata incalzirii locuintelor au fost scoase trei transe de venituri: cele cuprinse intre 425,1 si 480 de lei, la care compensarea era de 30%, cele cuprinse intre 480,1 si 540 de lei, la care compensarea era de 20 %, si cele cuprinse intre 540,1 si 615 lei, la care se acorda o compensare de 10%.

Sefii asociatiilor de proprietari spun ca o crestere a plafonului pana la care se acorda ajutoarele pentru incalzirea locuintelor se impunea inca din 2008. Astfel, acesta ar fi trebuit sa creasca de la 615 lei la 700 de lei.

Potrivit Gandul, familiile sau persoanele singure excluse din grila de acordare a compensatiilor, care stiu ca nu vor avea cu ce sa-si plateasca incalzirea, nu vor mai putea sa se debranseze de la sistemul centralizat de termoficare, operatiune interzisa in perioada 1 octombrie – 1 mai.

Toate aceste masuri adoptate de Guvern si explicate prin necesitatea scaderii bugetului pentru protectie sociala pe perioada crizei, va afecta toate categoriile de consumatori. "Statisticile arata ca 86% din abonatii furnizorilor de servicii isi platesc cu mare dificultate facturile. La randul lor, furnizorii vor inregistra pierderi, dar si un procent redus de incasari. Suntem pe ultimul loc din Uniunea Europeana la protectie sociala. Pana si bulgarii sunt inaintea noastra", a declarat, pentru Gandul, presedintele Ligii asociatiilor de proprietari Habitat, Mihai Mereuta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea