Social

#cristian diaconescu #mae #relatiie romania moldova #oferta pragmatica moldova #bucuresti strategie moldova

Bucurestiul trebuie sa vina cu o strategie si o oferta pragmatica pentru R. Moldova

Noul guvern de la Bucuresti, care a plasat printre prioritati relatia cu Republica Moldova, ar trebui sa vina cu o Strategie si o oferta pragmatica de tip pur european a cooperarii cu Chisinaul, considera presedintele Parlamentului de la Chisinau, Marian Lupu .

Intrebat ce fel de relatii si-ar dori Chisinaul cu noul guvern de la Bucuresti, Marian Lupu a preferat sa citeze opinii ale unor politicieni romani expuse in cadrul unor audieri pe tema Republicii Moldova organizate de Comisia pentru politica externa a Senatului roman in urma cu doi ani.

La acele audieri, publicate in Monitorul Oficial, s-a mentionat, printre altele, ca Romania trebuie sa lucreze la o strategie pentru Republica Moldova care sa depaseasca ciclul electoral, o strategie credibila, transparenta, prezentata si asumata in toate forurile internationale, ca o contributie a Bucurestiului pentru integrarea europeana si euroatlantica a Republicii Moldova. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea