Social

#bucuresti #sofia #orase #calitatea vietii

Bucurestiul devanseaza Sofia in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume

Bucurestenii au un trai de viata mai ridicat decat locuitorii din Sofia, potrivit ultimului studiu Mercer privind calitatea vietii in lume.

Astfel, capitala Romaniei se afla pe locul 107 in top si devanseaza Sofia, care se situeaza pe locul 113. Pe primul loc in clasamentul calitatii vietii ramane orasul Viena, iar pe ultimul loc se afla Bagdad.

Cea mai buna infrastructura se gaseste in Singapore, iar cea mai prost dezvoltata in Port-au-Prince. Dupa Viena, in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume se situeaza Zurich si Auckland. Pe locurile patru si cinci se gasesc orasele Munchen si Vancouver. Dusseldorf, Frankfurt, Geneva, Copenhaga, Berna si Sydney completeaza top 10.

In Europa Centrala si de Est, Praga este orasul cel mai bine clasat, urmat de Budapesta, Ljubljana, Vilnius si Varsovia.

In Statele Unite, Honolulu si San Francisco sunt cel mai bine cotate orase, urmate de Boston, Chicago si Washington DC.

Orasele cu cea mai proasta calitate a vietii la nivel global sunt Khartoum, N'Djamena, Port-au-Prince, Bangui si Bagdad.

Sursa foto: rhalooka.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea