Social

#securitate #premier #acuzatii #detalii #traian băsescu #Contrainformatii

Traian Basescu: Nu am fost nici ofiter de contrainformatii, nici ofiter de Securitate acoperit

Presedintele Traian Basescu a raspuns miercuri seara recentelor acuzatii ale premierului Victor Ponta potrivit carora ar fi fost ofiter la Contrainformatii.

"Va declar public si fara niciun fel de retinere si pe proprie raspundere ca nu am fost nici ofiter de contrainformatii, nici ofiter de Securitate acoperit, nici ofiter SIE acoperit, nici ofiter SRI acoperit, deci n-am avut nicio astfel de calitate. Daca as fi avut-o, sa stiti ca nu m-ar fi impiedicat sa exercit functia de presedinte", a declarat seful statului.

El a prezentat in acest sens Avizul 521 din 27 septembrie 2004, eliberat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNAS), care stabilea ca nu a facut politie secreta.

Intrebat daca il va actiona in instanta pe Ponta pentru declaratiile sale, Traian Basescu a evitat sa ofere un raspuns clar. El a precizat insa ca ii face "altceva", fara sa ofere alte detalii.

Sursa foto: ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea