Social

#brad brasov #piata sfatului #brasov #craciun #brad de craciun

Bradul de Craciun a fost adus in Piata Sfatului. Are peste 23 de metri inaltime si 73 de ani

 

Bradul de Craciun a ajuns in Piata Sfatului din Brasov. Este unul dintre cei mai frumosi brazi de Craciun din pietele din Romania. Ca de fiecare data, bradl din Piata Sfatului impresioneaza cu inaltimea sa, dar si cu frumusetea.

Bradul de anul acesta este unul dintre cei mai frumosi si mai bogati brazi din Piata Sfatului. A fost nevoie de o adevarata desfasurare de forte pentru ca bradul inalt de peste 23,5 metri sa fie amplasat in locul destinat acestuia. Pentru montarea bradului s-au folosit o macara de mare tonaj.

Exemplarul, vechi de 73 de ani, a fost adus de pe o pasune din Poiana Brasov, care apartine primariei. Acesta a fost transportat cu un trailer pana in Piata Saftului.

Pentru acest brad impunator, Primaria Brasov va plati 71.147 de lei catre Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt. In pret intra taierea, transportul, montare si demontarea bradului, in ianuarie. Pe langa acest brad, regia va mai aduce inca sase brazi, cu inaltimea de 8-10 metri, pentru care primaria va plti 42.726 de lei, dar si 3.500 kg de cetina (crengute de brad), in valoare de 17.493 de lei.

Profesorii de la Facultatea de Silvicultura a Univerisitatii din oras i-au ajutat pe edili si pe padurari sa aleaga bradul de Craciun din acest an.

"Ca intotdeauna, il aducem de pe o pasune a Municipiului Brasov, din Poiana Mica. Are 73 de ani. 26 de metri inaltimea initiala. Acum are undeva 23 si jumatate", a spus Dan Olteanu, Director, Regia Publica Locala a Padurilor Brasov, potrivit antena3.ro.

Bradul urmeaza sa fie impodobit si pregatit pentru deschiderea Targului de Craciun din Brasov. In acest an, tema impodobirii bradului si a iluminarii de sarbatori va fi “Clasic si elegant”.

Targul de Craciun din Brasov urmeaza sa se deschida pe 30 noiembrie, cand se va aprinde si iluminatul de sarbatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea