Social

#175 de ani de la Revolutia Romana din 1848 # lansare monede #monede argint #monede aur #editie limitata #bnr

BNR urmeaza sa lanseze doua monede in editie limitata, cu tema “175 de ani de la Revolutia Romana din 1848”

Banca Nationala a Romaniei (BNR), va lansa incepand cu 29 mai 2023, doua noi monede cu tema “175 de ani de la Revolutia Romana din 1848”. Cele doua monede, una de argint si una din aur, vor fi disponibile publicului in numar limitat. Iata cum arata monedele emise de BNR si care este valoarea acestora.

Aversul monedei din aur reda monumentul Eroilor Pompieri din Bucuresti, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „100 LEI” si anul de emisiune „2023”.

Aversul monedei din argint reda monumentul Eroilor Pompieri din Bucuresti, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI” si anul de emisiune „2023”.

Reversul comun al monedelor din aur si argint prezinta portretele si numele revolutionarilor pasoptisti Avram Iancu, Nicolae Balcescu si Mihail Kogalniceanu si inscriptiile „REVOLUTIA ROMANA” si „1848”.

Monedele din aur si argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate, iar pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din aur si argint cu tema 175 de ani de la Revolutia Romana din 1848 au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea