Social

#avertizare de ploi #instabilitate atmosferica #avertizare meteo #grindina # ploi torentiale

O noua atentionare meteo de vreme rea! Toata tara se afla sub avertizare de ploi

Vremea rea continua in Romania, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Vreamea rea continua si astazi. ANM anunta ploi in toata tara, iar cea mai mare parte din teritoriu se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi torentiale si instabilitate atmosferica.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 26 mai, ora 12:00 – 26 mai, ora 23:00, cea mai mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. Sunt asteptate ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

„In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crisanei, precum si la munte. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi izolat si in celelalte regiuni.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Capitala nu este ocolita de avertizarea de tip cod galben de vreme rea. Vremea va fi in general instabila. Vor fi perioade cu innorari accentuate, averse torentiale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, cu viteze la rafala de 50...60 km/h. Temperatura maxima va fi de 25...26 de grade.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea