Social

#lansare moneda #valorare moneda #moneda argint #editie limitata #bnr

BNR lanseaza o noua moneda de argint. Cum arata si care este valoarea acesteia

Banca Nationala a Romaniei (BNR), lanseaza o noua moneda de argint. Tematica acesteia este “Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii” si va fi disponibila publicului incepand cu 10 aprilie 2023. Iata cum arata noua moneda emisa de BNR, dar si care este valoarea acesteia.

 

Aversul monedei prezinta turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe si Palatul Culturii din Timisoara, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI” si anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezinta cladiri din Piata Unirii din Timisoara, Domul Romano-Catolic, stema orasului si inscriptiile „TIMISOARA” si „CAPITALA EUROPEANA A CULTURII”.

Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare si de certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema “Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii” au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea