Social

Berlusconi se cearta cu aliatii sai din cauza imigrantilor

Dupa o perioada de tacere, premierul italian intervine in problema instituirii in Italia a infractiunii de imigratie ilegala . Contextul nu este deloc intamplator, intrucat la sfarsitul saptamanii trecute, Italia a fost criticata atat de ONU cat si de Vatican pentru intentia de a inchide clandestinii impreuna cu infractorii de drept comun .

Daca reprosurile venite de la ONU pot fi considerate „normale", pentru ca vin din partea Inaltului Comisariat pentru Refugiati, nu acelasi lucru se poate spune despre declaratiile venite de la Inaltul Scaun. Confirmarea vine din faptul ca Berlusconi a intervenit intr-o problema in care parea ca a dat mana libera aliatilor din Liga Nordului, care isi doresc foarte mult sa adauge in codul penal italian aceasta „infractiune".

Dupa intalnirea de marti cu presedintele francez Sarkozy, premierul a declarat: "Nu vreau sa ma cert cu Vaticanul, cu lumea catolica si cu Partidul Democrat (opozitia, n.r.), riscand apoi sa ma trezesc cu toate puscariile pline".

Ministrul de Interne , Roberto Maroni (Liga Nordului), s-a declarat surprins de schimbarea de pozitie a primului ministru, dar in acelasi timp a anuntat ca nu va renunta la ideea partidului sau.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea