Social

#becuri fluorescente #becuri toxice #becuri ecologice

Becurile fluorescente: etichetate drept "ecologice", dar toxice

Becurile fluorescente (CFL) sunt cele care au inlocuit clasicele becuri incandescente, a caror comercializare a fost complet interzisa in acest an de catre UE. Totusi, desi descrise, de multe ori, ca fiind ecologice, s-ar parea ca becurile fluorescente sunt, de fapt, periculoase si toxice.

Explicatia este data de faptul ca, odata spart, un bec fluorescent imprastie o cantitate periculoasa de mercur, fluor si metale grele care pot imbolnavi, in special atunci cand ajung in sol si, apoi, in panza freatica.

Pentru a evita efectele nocive asupra organismului, printre care disfunctiile renale si cerebrale, specialistii recomanda, in cazul spargerii unui bec fluorescent, aerisirea incaperii si adunarea resturilor folosind manusi si hartii absorbante.

In plus, s-ar parea ca si in timpul functionarii becurile fluorescente emana substante toxice, cangerigene. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori germani care recomanda ca becurile fluorescente sa nu fie tinute aprinse mult timp si sa nu fie amplasate in apropierea capului.

Sursa foto: mpe2013.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea