Social

#rosia montana #crin-antonescu #victor ponta #procedura de urgenta

Victor Ponta vrea sa respinga proiectul Rosia Montana prin procedura de urgenta

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat astazi ca intentioneaza sa respinga proiectul Rosia Montana, printr-o procedura de urgenta in Legislativ. Oficialul spune ca este momentul sa "inchida discutia" printr-un vot in Parlament, dupa ce Crin Antonescu si-a expus parerea conform careia proiectul minier nu poate fi sustinut.

Victor Ponta si-a justificat decizia prin faptul ca nu doreste ca el si alti ministri sa fie acuzati de subminarea economiei nationale, cu tot riscul de a trece printr-un proces cu firma RMCG. Premierul sustine ca este inutila o dezbatere parlamentara pe acest subiect, cata vreme liderii politici (n.r. Crin Antonescu) si-au pronuntat deja punctul de vedere, de respingere a exploatarii miniere la Rosia Montana.

Victor Ponta a adaugat ca Senatul, acolo unde se afla proiectul, trebuie sa il respinga printr-o procedura de urgenta, ca mai apoi sa se intample acelasi lucru in Camera.

Reactia premierului vine dupa declaratia publica a liberalului Crin Antonescu, care a decis sa ia in seama punctul de vedere al cetatenilor Romaniei care protesteaza impotriva exploatarii miniere si care este mai important decat "datele tehnice" ale proiectului in cauza.

Foto: monitoruldecluj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea