Social

Barack Obama, la un pas de nominalizare

Fostul candidat democrat John Edwards si-a anuntat ieri sustinerea pentru Barack Obama , in cadrul unei reuniuni electorale din Grand Rapids, Michigan.

"Motivul pentru care ma aflu aici in aceasta seara este ca alegatorii democrati din America au ales si la fel am facut si eu. Exista un om care stie in sufletul lui ca a venit vremea sa unificam America, iar acel om este Barack Obama!", a spus fostul candidat la vicepresedintia SUA. Sprijinul lui Edwards, care si-a suspendat campania in ianuarie, era ravnit atat de Clinton, cat si de Obama.

Sustinerea fostului senator de Carolina de Nord, foarte popular in randul albilor din clasa de mijloc, vine la o zi dupa ce senatorul de Illinois a pierdut votul acestora in Virginia de Vest. Edwards are 19 delegati obtinuti in alegerile primare. El i-ar putea convinge sa voteze in favoarea lui Obama la Conventia din Denver, desi regulile partidului nu-i obliga pe acestia sa-l sustina pe senatorul de Illinois.

Analistii politici spun ca hotararea fostului senator de Carolina de Nord nu-i surprinde, in conditiile in care cei doi obisnuiau sa faca echipa impotriva lui Clinton in cadrul dezbaterilor televizate ce au precedat retragerea lui Edwards. El afirma saptamana trecuta ca "domnul Obama este clar candidatul ce va fi nominalizat". Presa americana nu exclude posibilitatea unui tandem Obama - Edwards.

CNN apreciaza ca Obama o conduce pe Clinton la o diferenta de aproape 200 de delegati, fosta prima doamna nemaiavand practic cum sa-l devansese. Tot ieri, Obama a primit sprijinul a inca cinci superdelegati. Mai mult, dintre cei sase candidati care au intrat in cursa democrata alaturi de Obama si Clinton, patru si-au anuntat deja sustinerea pentru senatorul de Illinois.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea