Social

#Rodrigo Duterte #summit ASEAN #Barack Obama jignit #barack obama

Barack Obama, jignit! Presedintele care i-a spus: “Fiu de catea, am sa te injur!”

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a fost numit “fiu de catea” de catre presedintele filipinez, Rodrigo Duterte. Cei doi urmauu sa discute astazi la summitul regional ASEAN din Laos, insa, Barack Obama a anulat intalnirea!

Dupa ce Casa Alba a anuntat ca “presedintele Obama nu va participa la o reuniune bilaterala cu presedintele Duterte, din Filipine, in aceasta dupa-amiaza (marti – n.r.)”, presedintele filipinez si-a exprimat regretul ca declaratiile sale controversate de luni au fost interpretate drept un atac personal la adresa lui Obama, conform Associated Press

Controversatul presedinte filipinez a spus anterior, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la Davao, in Filipine, inainte de pleca in Laos, ce i-ar putea raspunde el lui Obama, daca acesta va evoca situatia drepturilor omului in legatura cu metodele utilizate in lupta impotriva traficului de droguri.

“Sunt un presedinte al unui stat suveran si am incetat de mult timp sa fim o colonie, nu am alt stapan in afara poporului filipinez. Trebuie sa fii respectuos. Nu doar sa improsti cu intrebari si comunicate. Fiu de catea, am sa te injur” in timpul summitului ASEAN, la care urmeaza sa fie discutate ambitiile teritoriale tot mai mari ale Chinei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea