Social

#magnitudine cutremur #cutremur romania #cutremur

Un nou seism a lovit Romania! Este a-l cincilea luna aceasta

Romania este lovita de tot mai multe cutremure. Un nou seism s-a produs in noaptea de duminica spre luni, la ora 3:58. Seismul a avut loc la o adancime de 121 de kilometri in judetul Vrancea.

Magnitudinea seismului a fost de 2,9 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP). Acesta este cel de-al cincilea cutremur produs in luna spetembrie. Cel mai puternic cutremur produs luna aceasta a avut loc pe 1 septembrie si a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

Potrivit datelor furnizate de INFP, in luna august au avut loc 22 cutremure in Romania. Acestea au avut magnitudini cuprinse intre 2,5 si 4,4 grade pe scara Richter.

Cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea