INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Bacalaureat fierbinte la limba romana

Prima proba a bacalaureatului a inceput cu masuri stricte. Cum protocolul a fost interzis, elevii au venit cu apa de acasa. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a anuntat ca examenul de bacalaureat a inceput luni, la ora 8.00, fara a se inregistra probleme. A fost asigurata si asistenta medicala in fiecare centru de examen , pentru eventuale incidente provocate de canicula. „La nivelul Capitalei au fost luate mai multe masuri pentru a evita diverse situatii nedorite din cauza caniculei, astfel ca Autoritatea de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti asigura asistenta medicala in fiecare centru de examen, iar autoritatile locale au promis ca vor trimite apa in respectivele unitati de invatamint“, a explicat Marian Banu, purtatorul de cuvint al ISMB. De asemenea, fiind examen oral si implicit mai putini elevi in clasa, au fost desemnate acele zone umbroase, astfel incit temperaturile sa fie suportabile in cursul dupa-amiezei de luni. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, a declarat ca a interzis cu desavirsire organizarea oricarui protocol cu ocazia examenului de bacalaureat, astfel ca, „din nefericire, fiecare elev va trebui sa vina de acasa cu apa“. Examenul de bacalaureat a inceput luni cu proba orala la limba si literatura romana, aproximativ 191.000 de absolventi ai clasei a XII-a fiind inscrisi pentru sustinerea acestui examen, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Prima proba a examenului de bacalaureat din acest an a fost programata pentru zilele de 25 si 26 iunie: limba romana oral. Candidatii au inceput sa intre in sala de examen in ordinea afisata la cele 571 de centre de examen. Urmatoarele probe orale sint programate pe 26-27, la limba materna, si pe 27-28, la limbile straine. Apoi vor fi sustinute probele scrise pe specialitati. Si pentru proba de educatie fizica au fost luate masuri. Ministerul Educatiei a decis ca absolventii de liceu sa dea examen incepind cu ora 7.00 sau dupa ora 18.00, pentru a evita acele perioade ale zilei in care caldura le-ar putea pune sanatatea in pericol. „In functie de numarul candidatilor, ministerul a decis ca probele sa inceapa la ora 7.00 sau dupa ora 18.00, pentru a evita caldura“, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Cristian Alexandrescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea