INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Subiectele gresite de la Bac, profitul autorilor de culegeri

Mai multe subiecte la examenul de bacalaureat au fost modificate dupa publicare , din cauza greselilor. Autorii subiectelor au avut insa timp sa obtina profit din vinzarea rezolvarilor. Desi, in mod oficial, asupra subiectelor pentru examenul de bacalaureat publicate pe Internet nu s-a mai intervenit din februarie, altceva reiese din datele inscrise in proprietatile fisierelor de pe site-ul www.subiecte2007.ro. Astfel, la disciplina limba romana, 96 dintre cele o suta de subiecte apar ca fiind modificate pe 17 mai 2007, in timp ce patru au fost modificate pe 18 iunie, adica in urma cu o saptamina. La matematica, toate cele o suta de subiecte apar ca fiind modificate pe 18 iunie, in timp ce fisierul care contine modificarile aduse oficial, printr-o erata , nu a mai fost modificat din 22 februarie. Situatia e similara si pentru subiectele de la istorie, geografie sau fizica. Directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE), Cristian Mirescu, a refuzat doua zile la rind sa spuna cite subiecte au fost modificate. Florin Ionita, unul dintre autorii subiectelor de la limba si literatura romana, spune ca el nu a fost chemat de Serviciul National de Evaluare si Examinare sa faca corecturi la variantele de pe Internet. „Din 15 februarie nu am mai schimbat nici o virgula la variantele de pe site. Probabil s-au mai facut mici corecturi, dar eu nu am fost solicitat de SNEE sa ma ocup de asa ceva“, a spus profesorul Florin Ionita. Pentru construirea subiectelor de la examenele nationale, Ministerul Educatiei a hotarit ca trebuie sa se intruneasca grupuri de lucru formate din profesori din toata tara. „Unii dintre ei s-au autopropus, dar au fost si inspectori de specialitate carora li s-a cerut sa faca liste cu propuneri de profesori care sa faca parte din aceste grupuri de lucru“, spune Cristian Alexandrescu, seful Inspectoratului Scolar din Bucuresti. Din graba cu care s-au facut subiectele, unii au profitat. Peste 20 de profesori desemnati de Ministerul Educatiei sa intocmeasca variantele de subiecte pentru testele nationale, dar si pentru examenul de bacalaureat din acest an au scos pe piata doua carti chiar cu subiectele pentru aceste examene. Pe coperta cartilor este specificat ca solutiile sint oferite chiar de autorii subiectelor. Culegerile s-au vindut cu peste 20 de lei. Ministerul Educatiei nu a luat nici o masura impotriva lor, cu toate ca Mihail Hardau, fostul ministru, considera ca „nu este moral sa te folosesti de o asemenea activitate ca sa faci bani“. La citeva zile, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a oprit culegerile de la comercializare, dupa ce mai multi elevi au facut reclamatii cu privire la aceste carti, pe motiv ca subiectele nu sint definitive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea