Social

# meteo romanai #avertizare de vreme rea #avertizare meteo #vreme rea

AVERTIZARI METEO! Cod portocaliu si galben de vreme rea! Ploi torentiale si vant puternic

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe avertizari de tip cod portocaliu si cod galben de vreme rea, valabile de azi si pana duminica. In intervalele mentionate sunt asteptate ploi torentiale, vant puternic si instabilitate atmosferica accentuata.

 

Avertizare de tip COD GALBEN de vreme rea

In intervalul de valabilitate: 17 iulie, ora 14:00 – ora 21:00, se vor semnala fenomene meteo precum instabilitate atmosferica temporar accentuata conform textului si hartii.

„In intervalul mentionat, in zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de peste 20...25 l/mp si izolat 35...45 l/mp.”, anunta ANM.

Avertizari de tip COD PORTOCALIU si COD GALBEN de vreme rea

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 17 iulie, ora 21:00 – 18 iulie, ora 09:00, se vor semnala fenomene precum instabilitate atmosferica temporar accentuata, conform textului si hartii.

„In intervalul mentionat, in Oltenia, Banat, Crisana si sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de peste 20...25 l/mp si izolat 30...40 l/mp.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 17 iulie, ora 23:00 – 18 iulie, ora 09:00, se vor semnala fenomene precum ploi torentiale cu cantitati de apa insemnate, conform textului si hartii.

„In Banat, sudul Crisanei si vestul Olteniei si al Carpatilor Meridionali vor fi averse ce vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 30...40 l/mp si, izolat, 50...60 l/mp.” , avertizeaza ANM.

Avertizari de tip COD PORTOCALIU si COD GALBEN de vreme rea

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, conform textului si hartii.

„In intervalul mentionat, in vestul, sud-vestul si centrul tarii, precum si in zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si, izolat, grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de peste 15...25 l/mp si izolat 30...40 l/mp.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00, se vor semnala caderi de apa insemnate, conform textului si hartii.

„In Oltenia, local in Transilvania, Maramures si la munte vor fi averse ce vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 40 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Carpatilor Meridionali, 70...90 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea