Social

#vreme caniculara #incendii #siberia #incalzire globala

Siberia mistuita de incendii! 100 de focare active

Siberia se confrunta cu o canicula fara precedent. Seceta si vegetatia uscata a dus la aparitia unor incendii devastatoare. In prezent sun peste 100 de focare active care mistuie vegetatia din Siberia.

 

Desi Siberia este cunoscuta ca fiind cel mai rece loc de pe Pamant, specialistii atrag atentia ca regiunea Arctica se incalzeste mult mai rapid decat restul planetei.

Desi in Siberia, pe timp de vara, temperaturile medii anuale se situau in jurul valorii de 15 grade, acestea au crescut masiv, ajungand anul acesta sa se inregistreze temperaturi record de 28 de grade, iar in unele regiuni de peste 30 de grade. Astfel, temperaturile ridicate si seceta au dus la uscarea vegetatiei si la aparitia incendiilor.

Specialistii atrag atentia ca in ultimul timp regiunea Arctica se incalzeste mai rapid decat restul planetei.

Cea mai grava situatie este in republica Sakha, din nord-estul Rusiei, unde aproximativ 800 de pompieri se lupta cu incendiile de vegetatie. Rafalele de vant, care ajuta la raspandirea masiva a incendiilor le ingreuneaza insa munca.

Temperaturi de peste 40 de grade Celsius au dat nastere altor incendii de padure in sudul muntilor Urali. In zona nu a mai plouat de doua luni, fapt ce creeaza mediul propice pentru extinderea focarelor.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea