Social

# avertizare meteo de vreme rea #avertizare meteo #viscol #ninsori

Avertizare meteo de vreme rea! Ninsori si viscol in toata tara, in acest weekend

Meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare meteorologica de vreme rea pentru acest final de saptamana. Un val de aer polar va lovi Romania. Sunt asteptate ninsori in toata tara, inclusiv in Bucuresti. De asemenea, unele zone vor fi lovite de viscol. 

In intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 17:00, sunt vizate precipitatii moderate cantitativ si intensificari ale vantului. 

“In intervalul mentionat temporar vor fi precipitatii in toate regiunile, iar in Muntenia si in zona Carpatilor Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10...15 l/mp si izolat peste 20 l/mp).

Vor fi ploi, care se vor transforma in ninsoare, din dupa-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si in nordul Moldovei, iar noaptea si in restul teritoriului. Se va depune strat de zapada.

Sambata (20 ianuarie) va continua sa ninga in Oltenia, Muntenia si in Dobrogea, dar in general slab cantitativ.

Temporar vantul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze in general de 40...50 km/h, ninsoarea va fi viscolita si vizibilitatea scazuta.

Nota: Vremea se va raci semnificativ, vineri (19 ianuarie) in jumatatea de nord a tarii, iar sambata (20 ianuarie) si in restul zonelor.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 08:00, valorile de temperatura vor fi in continuare cu mult mai mari decat cele normale datei, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 0...1 grad. Cerul va fi variabil cu innorari seara si noaptea cand vor fi precipitatii. Vor fi ploi, care din a doua parte a noptii se vor transforma in ninsoare. Cantitatile de precipitatii vor fi de 15...20 l/mp si se va depune strat de zapada cu grosimi de 6...7 cm. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari spre sfarsitul intervalului cand la rafala vor fi viteze de pana la 45 km/h.

In intervalul 20 ianuarie, ora 08:00 – 20 ianuarie, ora 17:00, vor fi innorari si va continua sa ninga, astfel ca pana la sfarsitul intervalului grosimea stratului de zapada va fi in medie de 10 cm. Vantul va sufla in general moderat, cu viteze de 40...45 km/h. Vremea se va raci accentuat, iar temperatura maxima va fi de 1...2 grade. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea