Social

#va fi prapad #meteo romania #instabilitate atmosferica #avertizare meteo

Avertizare meteo de instabilitate atmosferica! Va fi prapad

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de vreme severa. Sunt anuntate frecvente descarcari electrice, ploi torentiale si grindina. De asemenea, vineri, intregul teritoriu se afla sub avertizare de fenomene de instabilitate, inclusiv Capitala.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 17 iunie, ora 03:00 - 17 iunie, ora 11:00, mai multe judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme severa. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica accentuata, cu frecvente descarcari electrice, ploi torentiale si vijelii.   

“In intervalul mentionat in vestul si nord-vestul tarii, precum si in zona Muntilor Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si vijelii (viteze la rafala de peste 55...75 km/h), averse torentiale si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...35 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Vreme rea in toata tara

In intervalul de valabilitate: 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 10:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata in toata tara.

„In intervalul mentionat, manifestarile de instabilitate atmosferica se vor extinde treptat, astfel ca se vor semnala in cea mai mare parte a tarii si se vor intensifica, indeosebi dupa-amiaza si seara. Vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25...40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Ce se intampla in Capitala

Nici Capitala nu scapa de vremea rea in urmatoarea perioada. Se anunta instabilitate atmosferica accentuata in intervalul 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 10:00.

“Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere din dupa-amiaza zilei de vineri (17 iunie) si vor fi perioade cu averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil vijelii si grindina. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul noptilor va fi de 14...17 grade.”, atentioneaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea