Social

#cod galben inundatii #avertizare inundatii #inundatii

Avertizare de inundatii pe mai multe rauri din tara!

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de posibile inundatii pe mai multe rauri din tara, ca urmare a ploilor adundente. Avertizarea este valabila pana miercuri seara, la ora 24:00.

 

INHGA precizeaza ca, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona montana inalta si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

Avertizare de tip COD GALBEN de inundatii

Pana pe 17 mai, ora 24:00, este in vigoare o avertizare de tip cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judetul Gorj), Motru – bazin amonte S.H. Brosteni si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Brosteni (judetele: Gorj si Mehedinti), Gilort – bazin amonte S.H. Novaci si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Novaci (judetul Gorj), Lotru – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Valcea), Olt – afluentii de dreapta aferenti sectorului aval confluenta cu raul Lotru – amonte Ac. Ionesti (judetul Valcea) si Oltet – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Valcea, Gorj, Dolj si Olt).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluentii de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea