Social

# analize apa uzata #mediu inconjurator #apa uzata

Analize apa uzata: un factor esential pentru monitorizarea mediului inconjurator

Analiza apelor reziduale poate ca nu este cel mai des intalnit subiect, dar reprezinta un aspect critic al monitorizarii mediului. Calitatea cursurilor de apa si sanatatea ecosistemelor depind de capacitatea noastra de a identifica si de a aborda in mod corespunzator poluantii care se revarsa in panza freatica. Chiar daca detii o fosa septica sau o statie de epurare, sau pur si simplu doresti realizarea unui put de apa potabila, este esential sa cunosti calitatea apei inainte de a o deversa in sol sau de a o folosi in gospodaria ta.
 

Importanta monitorizarii apelor uzate pentru sanatatea mediului

Monitorizarea apelor uzate are un rol esential in mentinerea sanatatii mediului si in protejarea resurselor noastre naturale. Apele uzate contin o varietate de poluanti si contaminanti care pot fi daunatori atat pentru oameni, cat si pentru animalele salbatice, daca nu sunt tratate. Prin monitorizarea acestora, se pot identifica sursele potentiale de poluare si lua masuri pentru a preveni alte pagube. Aceasta include testarea substantelor chimice precum azotul, fosforul si metalele grele, precum si a agentilor patogeni cum ar fi virusii si bacteriile. Un laborator analize de mediu poate analiza atat apa uzata, cat si solul, deseurile sau levigatul. Monitorizarea regulata ne ajuta sa ne asiguram ca procesele de tratare a apelor uzate functioneaza eficient si ca apa este sigura pentru a fi evacuata in mediu sau reutilizata.

Tipuri de contaminanti ce pot fi gasiti in apele uzate

Apele uzate pot sa contina diferiti contaminanti ce pot avea un impact negativ asupra mediului daca nu sunt tratati corespunzator. Printre tipurile comune de substante nocive care se gasesc in apele uzate se numara bacteriile, virusii, metalele grele si compusii organici. Aceste substante pot afecta negativ viata acvatica si transforma calitatea apei potabile, ca fiind nesigura pentru consumul uman. De exemplu, metalele grele, cum ar fi plumbul si mercurul, se pot acumula in pesti si in alte vietuitoare marine, ducand la probleme de sanatate pentru cei care le consuma. Compusii organici, cum ar fi pesticidele si erbicidele, pot fi, de asemenea, daunatori pentru fauna salbatica si ecosistemele acvatice.

Pentru ce tipuri de apa pot fi efectuate analize apa uzata?

O firma specializata in identificarea compozitiei apei, poate efectua analize apa uzata pentru ape uzate industriale, menajere, dar si pluviale. Aceste analize se efectueaza in functie de modalitatea de evacuare a apei, fie in reteaua de canalizare, in statii de epurare sau in mediul inconjurator. Astfel, atat persoanele fizice, cat si cele care intrepatrund diferite activitati economice, se pot asigura ca apa evacuata inapoi in mediu respecta standardele de reglementare.

Prin analiza calitatii apelor uzate, pot fi obtinute informatii valoroase, astfel incat sa putem lua masuri proactive pentru a ne proteja resursele naturale si pentru a atenua orice impact negativ asupra ecosistemului.

FOTO: blumenfield.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea