Social

#inundatii nordul tarii # avertizare de inundatii #cod galben inundatii #inundatii

Avertizare de inundatii in nordul tarii! Raurile vizate de potop

Este avertizare de tip cod galben de inundatii pe mai multe rauri din nordul tarii. Sunt anuntate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, avertizeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

 

Avertizarea de inundatii este valabila in perioada 23 august, ora 12:00 – 24 august, ora 08:00. Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN de inundatii

In intervalul 23.08.2023 ora 12:00 – 24.08.2023 ora 08:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Iza – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Lapus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Maramures), Tur – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Satu Mare), Somesul Mare – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Bistrita Nasaud), Somesul Mic – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Bihor si Cluj), Somes – afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Dej (judetele: Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Mures – bazin amonte S.H. Glodeni, Niraj (judetele: Harghita si Mures), Suceava – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Suceava), Moldova – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Suceava si Neamt), Bistrita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Suceava, Harghita, Neamt si Bacau), Trotus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Harghita, Bacau, Neamt, Covasna si Vrancea), Jijia – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Botosani si Iasi).

Atentionarea Hidrologica vizeaza in principal fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele: Satu Mare, Maramures si Bistrita Nasaud.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluentii de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea