Social

#ninsori avertizare meteo #avertizare meteorologice #cod portocaliu de ninsori #avertizare ANM #cod galben de ninsori #romania # cod portocaliu avertizare meteo

AVERTIZARE ANM! Cod portocaliu si galben de ninsori in Romania! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu si un cod galben de vreme rea, valabile pana maine seara. Sunt semnalate precipitatii sub forma de ploi, lapovita si ninsoare.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 22:00, va fi in vigoare un cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate precipitatii abundente in mai multe judete ale tarii.

“In judetele Prahova, Buzau, Vrancea si in zona montana din judetul Dambovita vor fi precipitatii abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor inregistra cantitati de precipitatii in general de peste 50...60 l/mp.

Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie in zonele joase de relief si ninsoare la altitudini in general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zapada.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 10 ianuarie, ora 16:00 – 11 ianuarie, ora 22:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum precipitatii insemnate cantitativ, in mai multe regiuni ale tarii si intensificari ale vantului la munte.

“In intervalul mentionat in nordul Olteniei, local in Muntenia, precum si in sud-vestul Moldovei, va ploua insemnat cantitativ. Cantitatile de apa, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

In Carpatii Meridionali si in sudul Carpatilor Orientali, la altitudini in general de peste 1000 m, va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari in zona inalta, cu precadere in noaptea de marti spre miercuri, cu rafale de peste 70...90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

Pentru intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 12 ianuarie, ora 10:00, ANM a emis o avertizare de precipitatii moderate cantitativ, polei, intensificari ale vantului, pentru toata tara.

“In intervalul mentionat vor fi precipitatii moderate cantitativ, la inceput in vestul, centrul si sudul teritoriului, apoi si in celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi in restrangere spre regiunile estice si sud-estice. Local se vor acumula cantitati de apa de 15...25 l/mp si pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie in zonele joase de relief, mixte in Carpatii Occidentali, estul Transilvaniei si Moldova si predominant ninsori in restul zonei montane, unde se va depune strat de zapada. Izolat vor fi depuneri de polei.

Local si temporar vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 45...55 km/h.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea