Social

#mihai eminescu #poezii #celebrare nastere

Astazi se implinesc 164 de ani de la nasterea scriitorului Mihai Eminescu. Iata 3 lucruri pe care nu le stiai despre poet

15 ianuarie este ziua marelui poet Mihai Eminescu. Astazi se implinesc 164 de ani de la nasterea scriitorului, dar se celebreaza si Ziua Culturii Nationale. Iata cateva lucruri inedite pe care nu le stiai despre marele poet.

1. In copilarie, lui Mihai Eminescu ii placea sa isi sperie tatal intr-o maniera inedita. El mergea in padure si prindea serpi pe care ii punea apoi in preajma casei. Isi chema dupa aceea tatal sa vada ce "pasare a prins" si se ascundea pentru a vedea reactia pe care barbatul o avea atunci cand vedea reptilele.

2. Desi se confrunta cu mari probleme de sanatate, Mihai Eminescu a continuat sa scrie pana in momentul mortii. Atunci cand s-a stins din viata, in buzunarul hainei pe care o purta au fost gasite, scrise de mana, poeziile "Viata" si "Stele in cer".

3. Despre viata lui Mihai Eminescu a fost realizat un singur film, "Luceafarul", regizat de Emil Loteanu, aparut in anul 1987.

Sursa foto: alba24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea