Social

#educatie #cod etica #etica profesori #spaga invatamant

Cod de etica in scoli pentru combaterea coruptiei

Un cod de etica pentru scoli va fi realizat pana la data de 15 iunie 2014. Profesorii care vor incalca regulile ce vor fi impuse vor fi sanctionati sau, in cazuri grave, pot fi chiar dati afara din sistemul de invatamant. Aceasta masura vine imediat dupa scandalul spagii in scoli si are ca scop combaterea coruptiei.

Secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei Nationale, Gabriel Ispas, a anuntat ca va lansa "o cruciada impotriva coruptiei din educatie" si a cerut ca toate cadrele didactice sa ia parte la aceasta lupta si la gasirea unor solutii eficiente pentru combaterea coruptiei.

"Dupa ce am aprobat strategia anticoruptie, vom aproba si codul etic si vom discuta despre problema de nedemnitate profesionala, pentru ca, atunci cand discutam de nedemnitate profesionala, persoana care a fost sanctionata pentru acest lucru sa nu mai poata niciodata sa faca parte din acest corp profesional", a declarat Gabriel Ispas.

Sursa foto: verticalonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea